Ivo de Hond

Ivo de Hond
  • Fysiotherapeut
  • Orofaciaal fysiotherapeut

BIG: 79060816004
i.dehond@ftmiddelburg.nl


Van jongs af aan beoefen ik korfbal, een sport waarbij ik af en toe blessures opliep en waarna ik door een fysiotherapeut weer werd opgelapt. Ik stelde toen al vast dat ik fysiotherapie een mooi beroep vond. Naarmate ik ouder werd, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het vak fysiotherapie. Ons lichaam zit niet alleen prachtig in elkaar, maar is ook gevoelig voor blessures. Ik zag wat je met fysiotherapie kunt herstellen of, in moeilijke gevallen, sterk kunt verbeteren. Daar wilde ik graag mijn bijdrage aan leveren. Over mijn studierichting hoefde ik dus niet lang na te denken.

In 1999 begon ik aan de opleiding fysiotherapie in Breda en in 2003 studeerde ik af. Mijn eerste werkervaring heb ik drie jaar lang opgedaan in een particuliere praktijk in Vlissingen. Daarna ben ik bij een middelgrote praktijk in Middelburg aan de slag gegaan. Daar heb ik mij zes jaar lang intensief ingezet. In 2012 kreeg ik de kans om de overstap naar FT Middelburg te maken, een uitdaging waar ik heel veel zin in had. Ik ben zowel in onze vestigingen in Goes als Middelburg werkzaam. We werken met een gevarieerd team waarin elke collega zijn eigen specialisatie en visie op het vak heeft. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om open te staan voor nieuwe ideeën, om goed samen te werken met collega-fysiotherapeuten maar ook, en dit is zeker niet onbelangrijk, met onze ketenpartners. De patiënt verdient immers de best mogelijke zorg!

Aanvulling

In aanvulling op mijn algemene opleiding tot fysiotherapeut heb ik de afgelopen jaren verschillende cursussen gevolgd, waaronder in 2009 de opleiding tot orofaciaal fysiotherapeut. Dit is een specialist die mensen helpt bij gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Dit specialisme wordt ook wel kaakfysiotherapie genoemd, een term die de lading maar gedeeltelijk dekt. Meer informatie over orofaciale fysiotherapie kunt u lezen onder de knop specialisaties