Verzekeringen

Fysiotherapie Middelburg heeft met de meeste zorgverzekeringen een contract afgesloten.

Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten wordt in dat geval het afgesproken tarief rechtstreeks gedeclareerd.

Heeft u geen aanvullend pakket (of vergoeding meer over) dan worden praktijktarieven gerekend. Deze tarieven zijn op onze website of op de tarieflijst in onze praktijk na te zien.

Indien u een verzekering heeft waarmee wij geen contract hebben afgesloten, wordt door ons het praktijktarief bij u in rekening gebracht. U kunt daarna zelf uw declaratie indienen bij de verzekering om een deelvergoeding terug te claimen.

Het is voor ons onmogelijk om alle polisvoorwaarden en pakketten te kennen van de diverse zorgverzekeringen. Ook zijn wij niet op de hoogte hoeveel Eigen Risico u heeft bij uw verzekeraar.

Wilt u zo vriendelijk zijn om voor aanvang van uw behandeltraject zelf bij uw verzekeraar na te gaan hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Het aantal behandelingen is dus uw eigen verantwoordelijkheid.

Wilt u meer informatie over vergoedingen van zorgverzekeraars? Zorgwijzer.nl geeft een overzichtelijke weergave hoeveel vergoeding wordt gegeven per zorgverzekeraar.

U bent 18 jaar of ouder?

Als u een chronische aandoening heeft die op de zogenaamde chronische lijst staat, dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vanuit de basisverzekering vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Let op: de eerste 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Heeft u als gevolg van urine-incontinentie bekkenfysiotherapie nodig, dan krijgt u de eerste 9 behandelingen vergoed. Wilt u niet-chronische fysiotherapie omdat u bijvoorbeeld geopereerd bent, dan vergoedt de basisverzekering niets.

U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

U bent jonger dan 18 jaar?

Dan krijgt u de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat, dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer (maximaal 9) behandelingen. Is er sprake van een chronische aandoening die op de chronische lijst staat, dan krijgt u alle behandelingen vergoed.

Prijzen fysiotherapie

De tarieven vind u in een overzicht terug op de pagina Tarieven.

Voor shockwavebehandelingen en echografisch onderzoek vragen wij een aanvullend bedrag bovenop het fysiotherapietarief.

Geen verwijzing nodig voor fysiotherapie

U heeft (in de meeste gevallen) geen verwijsbrief nodig van uw huisarts voor een bezoek aan de fysiotherapeut.