Directe toegankelijkheid

U kunt zonder tussenkomst van uw huisarts een afspraak maken met één van onze fysiotherapeuten. U heeft geen verwijsbrief nodig. Zo kunt u direct een afspraak maken met de juiste behandelaar die meteen aan uw herstel gaat werken. Kampt u met een chronische ziekte die u recht geeft op een vergoeding uit de basisverzekering? Dan hebt u wel een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig.

Eerste Afspraak

Tijdens de eerste afspraak volgt een zogenaamde screening. Doormiddel van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek worden uw klachten in kaart gebracht. Uw behandelaar stelt een diagnose en legt een dossier voor u aan. Al onze fysiotherapeuten zijn opgeleid om een goede diagnose te stellen. Wanneer zij ook maar enigszins twijfelen aan hun bevindingen wordt u doorverwezen naar uw huisarts of een meer gespecialiseerde collega.

Diagnose en behandeling

Nadat de diagnose is gesteld, wordt er door uw fysiotherapeut, in samenwerking met u, een persoonlijk behandelplan opgesteld. U krijgt uitleg over de behandelmethode en de beoogde resultaten. Tijdens het gehele behandeltraject wordt continu gepeild of er verbetering in uw klachten optreedt. U krijgt ook adviezen over hoe u (nieuwe) klachten in de toekomst kunt voorkomen, eventueel aangevuld met oefeningen die u thuis kunt doen. Bij het behalen van het gestelde doel kan het behandeltraject worden afgesloten.