Dennis Dorssers

Dennis Dorssers
  • Fysiotherapeut
  • Sportfysiotherapeut MSc
  • Musculoskeletale Echografie MSc i.o.
  • Echografie en Shockwave
  • Pees Herstel Centrum

BIG: 89917598304
d.dorssers@ftmiddelburg.nl


Van jongs af aan speelt sport een heel belangrijke rol in mijn leven. Als kind was ik, zodra het weer het toeliet, op een voetbalveldje of op de tennisbaan te vinden. Bij slecht weer zocht ik mijn heil bij de zondagse sportuitzendingen op televisie. Al snel wist ik dat ik later iets in de sportwereld wilde doen. Gaandeweg raakte ik zo gefascineerd door hulpverleners die geblesseerde spelers weer rap op de been hielpen, dat het maken van een beroepskeuze niet meer zo moeilijk was: een opleiding tot fysiotherapeut was de meest voor de hand liggende stap.

Opleiding en ontwikkeling

Tijdens mijn opleiding in Antwerpen werd mij duidelijk dat sportblessures slechts een kleine tak van sport binnen de fysiotherapie vormen. Ook de andere disciplines die tijdens mijn opleiding werden behandeld wekten mijn interesse. Mijn hart bleef echter bij sportfysiotherapie liggen. Dit werd mijn master aan de Vrije Universiteit van Brussel waar ik in 2013 afgestudeerde.

Als fanatiek voetballer en tennisser heb ik helaas zelf al de nodige ervaring opgedaan met verschillende blessures. Positief gezien heeft mij dit op professioneel gebied geholpen om meer inzicht te krijgen in bepaalde blessures en de psychosociale impact er omheen.

Binnen de praktijk heb ik mij de afgelopen jaren ontwikkeld in zowel sportgerelateerde als algemene klachten aan het bewegingsapparaat.
Om nog meer inzicht te krijgen in bepaalde klachten heb ik mij de laatste jaren toegespitst op het zelf uitvoeren van een (fysiotherapeutisch) echografisch onderzoek.
Voor de behandeling van hardnekkige peesklachten kunt u bij mij ook terecht voor shockwavetherapie.

Graag help ik u inzicht te geven in uw klachten zodat u, al dan niet met hulp van mij, zo snel mogelijk herstelt bent of zodat uw omgang met uw fysieke beperking zo optimaal mogelijk is.