Nadia Langenberg

Nadia Langenberg
  • Fysiotherapeut
  • Kinderfysiotherapeut MSc
  • Zuigelingenasymmetrie
  • Oedeemtherapeut ad m. Vodder
  • Therapeutische Elastische Kousen consulente 

BIG: 09917136904
n.langenberg@ftmiddelburg.nl


Sinds 2013 ben ik afgestudeerd en werkzaam als algemeen fysiotherapeute. Na een jaar als algemeen fysiotherapeut te werken wilde ik mij verder verdiepen binnen de fysiotherapie en ben ik mij gaan specialiseren in Manuele Lymfdrainage ad m. Vodder.

Dit bestaat uit een zachte behandeltechniek waarbij het overtollig lichaamsvocht op een natuurlijke manier wordt afgedreven en door het lichaam wordt uitgescheiden. Zo kan ik patiënten met oedeem (vochtophoping) verder helpen in hun herstel na operaties, kanker, chemotherapie/bestraling of zonder duidelijke oorzaak in de romp en ledematen. Daarnaast helpt deze therapie ook bij klachten zoals migraine, hoofdpijn, slapeloosheid en darmproblemen. 

Mijn uiteindelijke doel binnen de fysiotherapie was om kinderfysiotherapeut te worden. Dit omdat ik graag met kinderen werk en ze het liefst zonder (met minimaal mogelijke) klachten of motorische achterstand willen kunnen laten functioneren binnen de maatschappij. Daarom ben ik in 2016 gestart met de master ‘Pediatric Physiotherapie’ en in 2020 afgestudeerd als kinderfysiotherapeute.

Ik help kinderen om met meer plezier in het bewegen, bepaalde motorische functies weer aan te spreken om zo de vaardigheden te ontwikkelen of zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. De doelgroep bestaat uit kinderen van 0-18 jaar met verschillende klachten; van baby’s met een voorkeurshouding of een plexus brachilalis leasie tot schrijfproblemen, orthopedische of sport gerelateerde klachten.

Vanaf 2016 werkzaam bij FT Middelburg en Goes, als oedeem- en kinderfysiotherapeute. Mijn uiteindelijke doel is om de mensen/kinderen, zonder klachten waarmee ze binnenkomen, weer functioneel door het leven te laten gaan.