Medische fitness

Als u actief wilt werken aan uw gezondheid, fitter wilt worden, of grip wilt krijgen op uw fysieke klachten, dan bent u bij ons aan het juiste adres. 
Medische fitness bij FT Middelburg staat voor kennis en deskundige begeleiding in combinatie met verantwoord bewegen. Onze fysiotherapeuten zijn bewegingsspecialisten die u met onze moderne apparatuur naar het hoogst haalbare niveau begeleiden.

U traint aan de hand van een persoonlijk, motiverend en langlopend bewegingsprogramma. Dit programma wordt samen met u op het juiste niveau opgesteld, aan de hand van de vooraf gestelde doelen die u heeft. Op die manier kan u gericht gaan trainen in onze ruime oefenzaal, met een programma wat in de loop van de tijd wordt bijgesteld naarmate u dichterbij uw doelen komt.

De Medische Fitness vindt plaats in vaste tijdsblokken, waarbij de ideale planning met u wordt afgestemd. Het trainen gebeurd onder begeleiding van een fysiotherapeut in groepsverband, waarbij iedere deelnemer zijn of haar eigen individuele programma uitvoert. 

Wat is het doel?

Medische fitness heeft tot doel de gezondheid van de deelnemer te herstellen, bevorderen en onderhouden. Het verbeteren van de algehele conditie, het uithoudingsvermogen, gevoel van fitheid, kracht, hart- en longconditie, coördinatie, het verlagen van lichaamsgewicht, maar ook het vergroten van het zelfvertrouwen, verbeteren van het humeur, stressbeheersing en self-management.

Dankzij deze positieve effecten van het actief bewegen op het juiste niveau, kunt u weer makkelijker doen wat u het liefste doet. Wilt u daar ook actief mee aan de slag gaan?
Neem dan contact met ons op!