Running motion

Hardloop analyse

Tijdens de hardloop analyse van Running motion wordt het looppatroon geanalyseerd op de loopband door middel van een professioneel medisch gecertificeerd meetsysteem, namelijk de Optogait. Het systeem registreert via infrarood frequentie zeer gedetailleerd de loopbeweging en meet onder andere paslengte, zweeftijd, contacttijd, pasfrequentie en voetplaatsing. Naast deze numerieke data wordt het looppatroon ook in beeld gebracht door middel van camera’s van de voor- zij- en achterkant.
Aan de hand van deze data en beelden kan een eventuele disbalans tussen links en rechts, een van de grootste risicofactoren voor blessures tijdens het hardlopen, worden opgespoord en wordt er gekeken in hoeverre de loopefficiëntie kan worden verbeterd.

Picture 1

Lichamelijk onderzoek

Om een eventuele disbalans in het looppatroon te kunnen verklaren en te verhelpen wordt er naast de loopanalyse zelf ook een lichamelijk onderzoek uitgevoerd waarbij wordt gekeken naar je anatomische stand, flexibiliteit, mobiliteit, spierkracht en stabiliteit. Aan de hand van deze gegevens, gecombineerd met de uitslag van de loopanalyse, krijg je na afloop van de test een uitgebreide rapportage met data en beelden van de bevindingen.
Op basis hiervan wordt door de sportfysiotherapeut een persoonlijk advies en trainingsplan opgesteld.

Picture 2

Trainen met de Optogait

Naast de loopanalyse is het bij Running motion ook mogelijk te trainen met real-time biofeedback. Het systeem kan ingesteld worden op een variabele die je wilt verbeteren waarbij je op een beeldscherm tijdens het hardlopen direct feedback krijgt. Door deze real-time feedback ervaar je direct hoe je het looppatroon kan optimaliseren zodat je dit ook in je eigen trainingen kan gaan toepassen.

Picture 3

Kosten

De totale kosten voor de test en advies bedragen €120,-
Bij fysieke klachten gerelateerd aan het hardlopen wordt €70,- vergoed door de aanvullende verzekering voor fysiotherapie, waardoor de eigen bijdrage slechts €50,- bedraagt.

Kleding voorschrift

Om de camerabeelden optimaal te kunnen benutten wordt een korte tight met een strakke sporttop aangeraden. Qua schoeisel raden we aan op de schoenen te lopen waar je de meeste trainingen op loopt.

Afspraak maken

Een afspraak maken voor de loopanalyse kan via 0118 714 714 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.